fredag 29 december 2017

Med scooter på Ko Si Chang

Ko Si Chang i Thailand är inte att förväxla med den mer kända Ko Chang. Tio mil öster om Bangkok hittar vi en lite bortglömd ö som är väl värd ett dagsbesök. Vi har utforskat Ko Si Chang med scooter.

Ko Si Chang ligger i provinsen Chonburi. För att komma hit åker du taxi, buss eller tåg till staden Sri Racha, en liten sömnig stad med ganska skön stämning och fina parker. Stadens strand är dock väldig förorenad med massor av skräp och vattnet lämpar sig definitivt inte för bad.

Bättre då med en tur till Ko Si Chang. Från hamnen går båtar en gång i timmen. Resan kostar 13 kronor och tar en dryg halvtimme. Jag delade bänkrad med två pratglada munkar (!) Väl framme på ön möts du av motorcykeluthyrare och tuktukförare. Du kan också hyra cykel. Avstånden är för stora för att promenera. Jag hyrde en scooter för 65 kronor och gjorde en rundtripp på ön. Betongvägarna håller hygglig klass men se upp för sovande hundar och enorma vildsvin som strosar runt vägbanan.

Efter att ha kört omkring en stund blev det badstopp på den största stranden, Tham Pang. Vattnet är klart och fint till skillnad från i stan. När det gäller mat så är det seafood som gäller här och för den som vill övernatta finns det en del hotell att välja på.

Turen fortsatte upp i bergen till en paviljong med fin utsikt över ön. Som avslutning, innan solen började sänka sig över Ko Si Chang blev det en tripp till ett kinesiskt tempel.

På båten tillbaka till fastlandet kunde jag summera en trevlig dagsutflykt till den lite bortglömda ön Ko Si Chang.

Läs mer om Ko Si Chang.