tisdag 28 november 2017

Mae Hong Son loop - 1684 kurvor senare

Mae Hong Son loop, vad är det? Jo, det är en klassisk sträcka i norra Thailand för motorcyklister. Du kan starta och avsluta ditt äventyr i storstaden Chiang Mai för att köra sträckan på 60 mil och 1684 kurvor (!)

Bäst är att hyra mc i Chiang Mai. Ta ett seriöst uthyrningsföretag som har en modern fordonspark - och sist men inte minst, erbjuder försäkring. Viktigt! Måste även understryka vikten av att vara en duktig motorcyklist då detta inte är något för förstagångsföraren. Så! Nog med pekpinnar...

Bilder

Se fler bilder från Mae Hong Son loop.

POP Motorcycle Rent (Kotchasan Road) har ett väldigt stort utbud att välja bland. Räkna med 750-4000 kr, beroende på maskin, för en veckas hyra.

Seriösa motorcyklister kör Mae Hong Son loop med en större maskin, exempelvis en Honda Africa Twin. Vissa kör hela eller delar av loopen med scooters av varierande kvalitet, inte att rekommendera då stigningen är enormt brant ibland. Doften av brända lameller ligger och osar i bergen...

Starta som sagt i Chiang Mai, fortsätt till Pai för övernattning och sedan till Mae Hong Son för nytt depåstopp. Lägg gärna in en avstickare till Doi Inthanon, Thailands högsta berg (2565 m) också. Räkna med minst 4 dagar men ta gärna till en vecka för att inte behöva stressa när du kör den natursköna och utmanande Mae Hong Son loop med 1684 kurvor. Drive safe!