tisdag 12 februari 2013

Resa med miljöbil

Mycket resande innebär oftast höga koldioxidutsläpp. Detta är nåt vi måste tänka på för nästkommande generationer om vi vill att de ska växa upp och kunna uppleva naturen och dess tillgångar på samma sätt som vi har gjort. Det finns mycket man göra som individ att minska utsläppen och sänka användandet av energi när man reser.

Om man tvingas hyra bil kan man alltid försöka få någon slags miljöbil. Visst, miljöbilar kan vara svåra att få tag i i mindre utvecklade länder men inom Europa, Nordamerika, vissa delar av Asien och Australien finns det ofta miljöbilar till uthyrning. Hybridbilar, bilar som styrs av en elmotor och en bränsledriven motor som då minskar utsläpp är de miljöbilar man brukar kunna hyra utomlands. Om man vill köra en elbil så blir det svårare att hitta och man måste på ett helt annat sätt planera sin resa. Man måste nästan kunna i detalj var varje laddningsstation finns.

I vissa länder finns helt enkelt inte möjligheten att ta sig runt med elbil, då det inte finns elbilar och inga laddningsstationer. Även inom Europa kan det vara svårt med elbil då det fortfarande inte finns många hotell med laddningsstationer men inom några år så kommer de flesta hotellkejdor kunna erbjuda dessa. Anledningen till att de kommer finnas på hotell är för att det kan ta många timmar att ladda upp batteriet på en elbil. Olika hybridbilar brukar man ofta hitta på de stora hyrbilsföretagen såsom Hertz och Avis och de brukar dessutom ligga på samma prisklass som vanliga bensin eller dieselbilar. Det finns nuförtiden många hybridbilar på marknaden men några standard hybridbilar brukar vara Honda Accord Hybrid och Honda Insight Hybrid. Dessa två bilar finns ofta att hyra, inte alltid i hybridklassen dock.