fredag 19 oktober 2012

Londons Dolda Gröna JuvelerLondon är fylld till bredden med fascinerande historiska sevärdheter, moderna kulturella attraktioner och färgglatt nattliv. Ändå finns det ett nätverk av gröna öppna områden utspridda bland det omfattande urbana landskapet som ger en väldigt annorlunda upplevelse av Englands huvudstad. Fly undan turisthorderna på din Londonresa och andas ut i en av stadens dolda gröna juveler.

Hyde Park
Tillsammans med Green Park och St James Park bildar Hyde Park ett stort grönområde mitt i hjärtat av stadens centrum. Efter en söndagseftermiddag full av shopping bland massorna på Oxford Street kan man strosa ner till Marble Arch-ingången för att beskåda Londonborna engagera sig i den gamla muntliga traditionen av utomhusdebatt. I en ålder av virtuella sociala nätverk är det verkligen fantastiskt att se vanliga människor diskutera allt från politik och religion till den bästa restaurangen i London. När du känner att du haft din beskärda del av liv och rörelse behöver du bara följa gångvägarna till mitten av Hyde Park där du kommer finna den glittrande sjön Serpentine. Baren på dess strandkanten är den perfekta platsen att avnjuta en lugn drink medan solen går ner över vattnet.

Kew Gardens
Kew Gardens, som officiellt kallas för The Royal Botanic Gardens, är ett av Storbritanniens viktigaste ekologiska centra och finns med på UNESCOs världsarvslista. The Temperate House är det största viktorianska glashus som finns kvar i landet med sina handblåsta glasrutor och en upphöjd gångstig med underbar panoramautsikt över exotiska växter och flora. Om solen är framme kan du hyra en Boris Bike och cykla längs med floden Themsen till Badger Sett där du kan avnjuta en picknick och sedan utforska en labyrint av underjordiska tunnlar.

London Fields
Inbäddad mellan de smärtsamt hippa områdena Hackney och Dalston hittar man London Fields, för närvarande både det kulturella epicentret för Londons kreativa typer och en lokal familjepark. Utspridda på gräset kan du se Londons coola ungdomar stega runt i sin finaste klädsel medan de yngre barnen fnissar när de leker med sina gungor. En jordbruksmarknad fyller de närliggande gatorna varje lördagsmorgon och det är det perfekta stället att införskaffa brittiska delikatesser såsom skotska ägg med blodkorv och lokala ölsorter att njuta av i gräset. Du kan även lyssna på London Fields radio på din telefon för att få den senaste informationen om nya barer och restauranger i östra London, och på våren kan du ta ett uppfriskande dopp i en uppvärmd utomhuspool tillsammans med lokal befolkningen.

Varför inte njuta av grönområdena på din nästa resa till London genom att använda Momondos resesökmotor som låter dig hitta de bästa priserna för din resa på internet. Momondo erbjuder även stadsguider skapade av sidans användare och lokala bloggare för att ge dig en unik upplevelse när du reser.