tisdag 19 juli 2011

Wat Tham Sua - Tiger Cave, Krabi, Thailand

1 237 steps - Go for it!
Efter en tur på mc från Krabi town kom jag till Tigergrottans tempel. Där finner du "the ususal Buddhastuff" dvs färgstarka munkar och ex antal buddhastatyer. Lite frestande var det förstås att klättra de 1 237 branta stegen upp till toppen av ett berg på 600 meter men jag visste inte om jag skulle gå iland med uppgiften. Mötte en utpumpad svettosande Slovak fran Tatrabergen som var på väg ner. Han såg allt annat en pigg ut men han ropade:

- You are young - go for it!

Sagt o gjort! Men föga kunde jag ana att stigningen skulle vara så dramatisk. Svetten forsade förstås men väl uppe på toppen belönades jag med en vidunderlig utsikt över Krabiregionen. Det var då jag tog den här bilden. Det var sedan ingen lek att vandra lika många, 1 237 trappsteg, ner men det var en kul utmaning och bra träning! Att köra mc i Krabi är också kul! Totalbetyg: 5.

"It's not an easy climb especially in the heat, but you will be rewarded at the top with stunning 360° views of the surrounding countryside and the Andaman Sea" /Asiaweb.com. Foto: Anders Thorsell.