lördag 5 februari 2011

Mysteriet med halvdinarenValutan i Bahrain heter BHD, Bahraindinarer. En dinar är cirka 17 svenska kronor. Inget konstigt med det. Det knepiga är att en dinar är 1000 fils. Så du betalar kanske 3 dinarer och får 900 fils tillbaka. Den mest mystiska sedeln av alla är Svarte Petter, halvdinaren. En halvdinar är 500 fils. Inte undra på att det var struligt när jag skulle betala "Saddamkopian" för taxifärden igår...

Tur att jag köpte en träningsoverallsjacka i Bangkok. Annars hade jag förfrusit mig igår. Cirka 13 grader på kvällen. Brrrrrrr.

Läsarfråga: Varför är det så tråkigt där? Å ännu mer....Varför åker du inte där ifrån?

Svar: Tråkigt: se tidigare rapport. Resplanen la jag i somras och om jag skulle boka om och åka hem till Sverige idag skulle det bli en merkostnad på cirka 7000 kronor. Out of the question. Det är seeegt här i Manama, Bahrain men Dubai är så mycket bättre. Ser därför fram emot att komma dit.

Visst skulle jag vilja växla några ord med RESELEDAREN men han har gjort ett bra jobb. En dag för mycket på en plats är väl inget att uppröras över.

Juste att lägga ett nytt land i samlingen. Eller hur Henrik Olsson, Catharina och Bert Öhman?

Anders Thorsell, Manama city, Bahrain.