onsdag 5 januari 2011

Volter vid flodenKAOS I LAOS ville fotbollsoraklet Daniel Jakobsson döpa den förra artikeln till - men icke!

Laos var billigt, Nong Khai är billigare! Resan hit kostade 14 kronor och resan härifrån kostar bara 2,50 kronor. Jag hittade ett hotell som är CHEF! Alla rum har dator med fri internetkoppling. Det är inte top of the line-utrustning - men vem behöver det? Det finns också TV med DVD på alla rum.

Telefonen är analog och har nummerskiva. MUMS för retrofantaster. Underverket till rum kostar 120 kronor per natt. Det finns också en dygnetruntöppen restaurang och mycket annat på Pantawee hotel.

Jag vandrade till tågstationen och såg till min förvåning att det numera går att åka tåg till Laos. Tidigare var inte bron öppen för tågtarfik. Den avgången jag "bevittnade" var det dock bara 3-4 pers. som åkte men detta har ett fint symbolvärde för vänskapen mellan länderna. På stationen köpte jag biljett till grannstaden Udon Thani. Avresa imorgon den 6 januari.

Nong Khai är en härlig stad som är äkta och trevlig. En glimt av det riktiga Thailand kanske man kan säga. Läs mer på: http://en.wikipedia.org/wiki/Nong_Khai

Bäst tycker jag om att hänga nere vid Mekongfloden. Här fanns de där vyerna av fiskare och båtar som jag efterlyste igår i Laos. Helt fantastiskt vacker solnedgång!

Jag gjorde dagen för några skickligt akrobatiska grabbar. De gjorde volter nere vid floden och de hade inget alls emot att vara med på bild. Ingen Thai har någon invändning mot det.

Kidsen skulle överträffa varandra i akrobatik och efter en timmes volter var en av dem helt slut och undrade om han kunde få en skvätt vatten. Det slutade med att grabbsen satt och sörplade Cocacola på restaurang med mig.

Actionbilderna ser riktigt vassa ut. Kommer på webben framöver givetvis.

/Anders Thorsell, Nong Khai, Thailand.