söndag 16 januari 2011

Twenty four sevenGårdagen var en RIKTIG höjdare! Vi tar det kronologiskt: Robert och jag lunkade iväg samtidigt som tupparna vaknade till liv och de sista nattsuddarna vinglade hem. Fem i åtta - perfekt tajming - var vi på plats i Kalibo. Kamerorna och vi var laddade till tusen.

Paraderna rörde sig med nordkoreansk precision genom den avspärrade stadskärnan. Det öronbedövande ljudet av trummor och xylofoner ekade mellan väggarna. Deltagarna vrålade: Hala Bira! Puwera Pasma!

Vi teamade ganska snabbt upp med Jim, ett fotofreak från England. Nu var vi en lustig trio som lokalbefolkningen ville fotografera. Så vi fotade som dårar och Filippinarna fotade oss. En del ville också bjuda på snaps :-)

Det var otroligt varmt i stan. Jag klarade värmen ganska okej men Robert var totalt slut efter några timmar så han fick gå i depå på en bar medan jag fortsatte bränna minneskort och skosulor i den kokande grytan Kalibo!

Roligaste skylten/reklamen: WELCOME BEERMEN!

Här kan du läsa mer om festivalen: http://tourism-philippines.com/festival-kalibo-ati
-atihan/

På kvällen åkte vi hem till Boracay igen. Samma procedur som vanligt: Betala terminalavgift, betala färjebiljett, betala miljöavgift... Detta kostar totalt dock inte mer än cirkus 28 kronor.

På kvällen kom jag på den lysande ide'n att ta en krogrunda med några exilfilipinos. Det blev totalt 24 timmar det här "festivalpaketet". (Klockan 05-05).

Snart borde jag börja röra på mig igen. Troligen åker jag norrut mot Manila och stoppar på vägen i Puerto Galera. Mer om det de kommande dagarna!

/Anders Thorsell, Boracay, Filippinerna.