söndag 2 januari 2011

Suburbia

Jag hade trott att Latkrabang, förorten till Bangkok skulle ha något att erbjuda. Jag hade fel. Det är några viadukter, några skjul och några ängar och ett litet hotell där ute. Idyllen avbryts var 30:e sekund av ett startande flygplan som dånar över hustaken. Haha. Snacka om att bo på landningsbanan. Men det fina är att det går snabbtåg till city. All it takes is 4 kronor och 20 minuter.

Lite risigt med inspiration idag. Bangkok beer festival är slut och jag hittade inga andra pågående evenemang. Det blev därför till att hänga på varuhus. Jag köpte ett fast 50 mm-objektiv till kameran, eftersom jag konstigt nog lämnade mitt hemma.

Så detta nya är till salu när jag kommer hem. Ni kan starta budgivningen nu. Det är 50 mm, 1.8, det kanske mest prisvärda av alla objektiv. Det är vansinnigt knivskarpt. Vikt: ynka 135 gram!

Tyvärr måste jag säga att pocketkameran, Canon powershot s95 inte levererar de mest fantastiska bilderna. Bilderna känns livlösa. Det är en enorm skillnad i bildkvalitet jmf med min systemkamera, Canon EOS 5d mk2. Det jag lärt mig nu är att det inte går att vara utan systemkamera. Cannot!

Imorgon den 3 jan. väntar alltså flyg till Udon Thani, sedan buss och tuktuk mm. till Vientiane, Laos. Stay tuned for reports.

Dagens uppmaning: NO SPITTING / NO SITTING. Glasklara besked från varuhuset MBK.

Hjälp! Jag har överdoserat Bangkok. :-) Behöver miljöombyte nu. Och det ska jag få.

/Anders Thorsell, Bangkok.