lördag 29 januari 2011

Smooth as silk


Jag är skyldig dig en reserapport från Makati city (Manila)...

Oj, vilka yrningar det blev. Grejen var den att jag satt med en betald flygbiljett Manila-Bangkok den 29 januari MEN vädret var instabilt i Phils och efter några veckor saknar jag Thaifood. DÄRFÖR kom jag på den lysande iden att boka om resan. Det gick, som du kanske läst tidigare, inte.

Nästa tanke var därför att köpa en ny biljett. På thaiair.com hittade jag biljett för skapliga 200 USD (1500 kr). Problemet var att det fanns bara billigt flyg den 25 januari (dvs samma dag). Jag klev in på ett cybercafe i Makati city för att slå till. ICKE! Biljetter kunde inte köpas. Deadline var sex timmar innan takeoff.

In i en taxi. "Kör mig till flygplatsen och terminal 1". OK! 40 minuter senare fick jag skriva in mig i besöksloggen och gå genom security bara för att komma till Thaiairs kontor. "Sorry Sir - biljetter kan inte köpas här, du måste köpa den på vårt kontor i Makati city".

In i en taxi igen. "Step on it - kör mig till Makati city - och du det är brådis!". In på Thai airs kontor. Andfådd och nervös. Hinner jag köpa biljett. "I think so Sir!".

Konstigt konstigt nog var biljetten billigare att köpa här än online. Jag fick betala 164 USD (ca 1000 kr).

Bråttom, bråttom nu. In i en taxi igen. "Mot terminal 1 tack - och du, det är brådis!".

Security checks, utstämpling från Filippinerna. Låååååånga köer. MEN jag hann till Thai airs Airbus 330. Ombord fick jag ett eget "3-säte" att sträcka ut på. Det var konstant uppassning i dryga tre timmar. Otroligt bra service från grymt trevlig och proffsig personal. Jag skulle ranka den här flygningen bland mina topp-tre!

Thaiair ni imponerar! Ni imponerar så mycket att jag kommer att försöka välja er framöver i största möjliga mån!

Den här resan kostade alltså bara 1000 kronor. Prisvärt!

Bolagets slogan är Smooth as silk. Det instämmer jag i. Innan jag kom iväg var det dock inte så "smooth". Men det löste sig fint!

Inte ett moln på himlen idag.
Har precis mulat i mig en chicken and noodles. Damage: 10 kronor!

/Anders Thorsell, Ko Samet, Thailand.