måndag 3 januari 2011

Cujos och skräckbuss

Inte så långt att gå från tågstationen till hotellet kanske? Nej. Cirka tre kilometer men promenaden hem i sena timmar var inte så trevlig kanske. Detta på grund av att Bangkoks alla skräckhyndar verkar ha samlats i Latkrabang och gjort gemensam sak att jaga farangs från Sundsvall.

Deras käftar lyste i mörkret och rabies-cujo-jyckarna var allt annat än trevliga. Vid en närkontakt fick jag hytta med ryggan mot den särskilt elaka ledaren. Pust!

Det har också sina nackdelar att ha sin huvudkudde på landningsbanan till en av världens mest trafikerade flygplatser. Nu är det dessutom peakseason. Skräcknatt!

Flyg från Bangkok till Udon Thani i nordöstra Thailand. Jag åkte till stan och drog en frukost sedan en lokalbuss till Nong Khai. Här fanns det ett problem. Bussen hade ca 45 platser. Normalt är dessa numrerade. Nu sålde man kanske dubbelt så många biljetter. Jag fick sitta i trappan till bussen. Där satt två personer till. Ooops. Tur att resan "bara" var en timme. Sedan blev det tuktuk till gränsen mot Laos.

Visum skaffades på plats för 32 USD. Sedan åkte jag och några farangs i delad taxi mot Vientiane.

Nice to be back i "världens minsta storstad". Den har 450 000 inv. och tempot är luuugnt. Priserna passar mig perfekt oxå.

Exempel:
Boende: 150 kr.

Mat: 15 kr.

Beerlao, 62 cl: 9 kr.

Internet, en timme: 9 kr.

/Anders Thorsell, Vientiane, Laos.