lördag 25 december 2010

Rökigt i Bajaj


Hej från Bangkok!

Rapport från Colombo, Sri Lanka.

Efter det minnesvärda besöket på ultraklassiska Galle Face Hotel i Colombo skulle jag åka lokalbuss till flygplatsen. Det gick sådär. Folk stod ovanpå varandra i den fullpackade buss nummer 187! Mitt bagage fick jag lägga ovanpå sittande passagerares knän. Bussen drog iväg med en rivstart - körde fem meter och tvärnitade. Så där höll det på i kanske en timmes tid. Då hade vi rört oss kanske en eller två kilometer av de 30 till Bandanaraike Airport.

Det var oerhört varmt ombord. Så vid längre-än-vanligt-stopp tog jag bagaget och flydde. Ut kom konduktören och skrek att han ville ha sina en och femtio.

Det gick snabbare att promenera än att åka skräckbussen. Eftersom jag svettades floder satsade jag istället på en Bajaj, dvs en Tuktuk.

En dunderjuste indier erbjöd sig att köra till flygplatsen för en hundring (motsvarande). Tuktuken kunde navigera runt de värsta köerna och där satt jag direkt vid avgasrören från Tatabussarna men det fläktade gott i pannan.

Det tog nog två timmar i Tuktuken innan jag var på plats på flygplatshotellet.

//Anders Thorsell