måndag 13 december 2010

The Panini made my day


Det var en vacker vinterdag i Uppsala. Men den byter jag så gärna bort mot en dag i solens Dubai. Problem uppstod dock. När vi packat in oss i Norwegians Boeing 737 fick vi inget starttillstånd. Det var brist på "slottar"eftersom flygledarntornet var underbemannat. Suck. Det hade ni väl kunnat komma på tidigare...

Där i planet blev vi sittande i 1,5 timmar, utan förfriskningar, innan takeoff. Och sedan tog flygningen 6 och en halv. Mina stolsgrannar var sega - jag var segare. Grannarna löste korsord nonstop i ÅTTA timmar! Jag lyssnade på Ultravox. Jag blev avbruten... Trippens värsta oväsen förde lilla Lisa. Hon gallskrek så att det troligen blev sprickor i planet. - Men Lisa, om du skriker så där får du kliva av planet, försökte pappan. Yeah right!

Flygbolaget Norwegian har billiga biljetter men maten ombord kostar en slant. En Panini (liten macka) kostar 65 pix. Det var allt jag åt under 24 timmar. Nu måste jag ut och leta krubb! Jag tror jag debuterar med en footlong Italian BMT på Subway i Deira city center. Jag bor som tidigare på Ibis Deira. Pris: 540 kr. Ordinarie pris på rummet är 1400 kr men som alla hotell i Dubai har de sänkt priserna för att få kunder.

Idag blir det sedan en tripp till Burj Khalifa. At the top! Världens högsta skyskrapa!
Surfar i hotellets reception. Sitter en grupp förkylda Argentinare och nyser bredvid mig. Utrymmer därför byggnaden nu!!!

/Anders Thorsell, Dubai
--