tisdag 14 december 2010

Historien om Mohamed och snuttefiltenPå flygplatsen såg jag några herrar med enormt många kartonger. Givetvis hamnade de före mig i incheckningen. De ockuperade alla diskar. Innan alla avgifter var betalda för dessa handelsresande blev det så tight att jag fick jogga till gate...

Jobbigt med ny flygning? Nix, inte ett dugg. Sri Lankan Airlines var precis hur bra som helst. Flygningen på fyra timmar flög ju fram :-P Givetvis hade jag bokat den bästa sittplatsen ombord deras Airbus 330.

Bredvid mig satt en man som harklade sig och levde om. Han torkade sig i ansiktet med en "Snuttefilt ©" hela tiden - men vilken kul snubbe! Över en Bacardi Coke berättade han sin historia om 27 års arbete som lastbilschaffis i gulfländerna. Nu skulle han hem på sin årliga semester hos fru och barn. Han ville att jag skulle komma förbi hans hem. Och om jag åker till Dubai skulle jag få bo hos honom. Gästfri lirare det där. Det kan säkert vara superkul att hälsa på en Lankesisk familj men mitt schema är ganska pressat här...

Med tanke på tidspressen valde jag att bo i Negombo. Det ligger bara 20 min. från flygplatsen. Det skulle ta ca två timmar att åka in till Colombo.
Första intrycken? Ganska jetlaggad. Gick och la mig kl. 7 på morgonen lokal tid. Det ser väl ut lite som i vissa delar av Indien säger jag som bara varit i Goa. Men som man tänker sig Indien då! OK?!

Tuktuk:ar överallt. Helt okej strand. Hotell med havsutsikt kostar 25 USD (175 kr).
Jag bor vid stranden och själva staden ligger några kilometer bort. Där tillbringade jag dagen för att skaffa mig en introduktion till SRI LANKA. En del observationer värda att nämna är state of the art/top of the line-tvätteriets reklamskylt om att de tvättar med riktiga tvättmaskiner. En annan cool grej var att jag såg ett kvarter där det stod skrivmaskiner och man erbjöd "Typing services".

Mer observationer kommer. Imorgon är resfri dag. Sedan Maldiverna!

/Anders Thorsell, Negombo, Sri Lanka.