måndag 20 december 2010

En hemlig låda och chefen är bäst!

Jag är superpolare med chefen på Queens hotel. Han fixar allt. När jag misat frukosten ordnar han fram ett hav av mackor. När jag säger att jag ska surfa på nätet tycker han att jag ska använda hans kontor :-) Otroligt juste kille. Jag fick också rabatt på en extra natt så jag blir kvar till den 22 december. Det är den tidigaste dagen med lediga platser på tåget till huvudstaden Colombo. Vill inte åka med Tatabussarnas galningar :-)

My advice: Ska du till Kandy ska du bo på Queens hotel!

På Colombos flygplats var det mycket surr om holidays och hårt bokningsläge. Jag trodde det bara var ett säjltrick för att boka deras turer. Men det är fullt tryck på både buss och tåg.

Efter en klibbig dag med 8 timmar stadsvandring skulle det vara gott med en lager. Med anledning av helgen säljs det ingen alkohol i hela Sri Lanka. Killen i baren sa dock att han kunde ordna en Lion Lager till room service. Upp kommer killen med en stor kartong, en hemlig låda. I lådan ligger ett kylt glas och en isande Lion Lager. Haha. På den flådiga balkongen, min egen uteservering, kunde jag nu få min efterlängtade öl. Konstigt nog finns det inga uteserveringar här. Det kan jag sakna ganska mycket, f-låt, väldigt mycket.

Bäst idag var besöket på den färgsprakande marknaden där säljarna vrålar ut vad de har att sälja. APELSINER! APELSINER! APELSINER! APELSINER! - MANGO! MANGO! MANGO! MANGO!

Jag kan bli lite less på alla fixare som hänger runt hotellet och ska sälja resor, taxi, turer m.m. Men det är ju deras levebröd...

/Anders Thorsell, Kandy, Sri Lanka. (Rapporten skriven på hotellchefens dator :-)