måndag 27 december 2010

Burma kan vänta?Det kom ett brev från redaktören på utmärkta reseportalen Mintur.se:

"Hej! Intressant och kul att följa din resa. (som vanligt) Välskrivet, humoristiskt och fyllt med tips! Tack! Nu väntar jag bara på lite bilder :) Mvh Martin Petersson Redaktör minTur.se"


Kul att det uppskattas även om kvaliteten på resebreven just nu kanske har en sjunkande nivå :-D

I somras lättade Burma lite på restriktionerna så att man skulle kunna få ett Visa On Arrival, VOA. Jublande glad satte jag igång att boka en resa dit. Avresedatum den 26 december.

I november var det val och då fick generalerna i Burma stora skälvan och ville inte ha "onödig turism" i landet som skulle kunna störa deras riggade Lukashenko-style-valfusk. Suck! Och inte hann jag ordna något visum innan avresa. Återstod bara att strimla Burmabiljetterna. 1500 pix upp i rök. Surt men sant.

Det får bli längre tid i Thailand istället. Och det funkar det med. Här finns det ingen skräck-kyla!

Du som brukar läsa mina resebrev kanske minns att jag knäckte en plaststol i miljoner bitar på Suan Lum night bazaar i Bangkok förra vintern. Se artikeln Hej Gestapo och vilken j-vla smäll!
Nu har det hänt igen! Jag slog mig ner i lugn och ro på Bangkok beer festival i Ratchaprasong, Bangkok. Denna gång valde jag en stabil aluminumstol. Efter tio minuter satt jag som ett fån sprattlande på marken. Metallen gav upp och skickade mig likt en inbromsande hiss sakta mot betongen. Fullt palaver med personal som kommer springande. Ingen fara på taket och kul att man kunde stå för underhållningen den här aftonen! Sevitrisen undrade om jag ville ha en plaststol istället. You can't trust those bastards either, I'm afraid!

Hittills har det bara blivit en dag på stranden så snart blir det väl dags att dra till en beach i närheten av Bangkok!

Hare fint!

/Anders Thorsell, Bangkok