onsdag 15 december 2010

Are you going to do #1 or #2 in the toilet Sir?- Are you going to do #1 or #2 in the toilet Sir?

Det frågade ägaren till en restaurang i Negombo efter att jag gjort "tvätta-händerna-tecknet".

- Eh, What do you mean?

Diskret pekade mannen mot de nedre regionerna av kroppen. Nu förstod jag frågan!

- Number one only!

- OK, Come with me.

Familjen bodde i samma hus som restaurangen så vi fick gå igenom några rum. Där låg frugan och sov. Till slut kom jag till toaletten. Det gick inte att spola. Det var nog därför han inte vill ha något nummer 2 i badrummet. (GARV!)

På stranden kom ett gäng poliser förbi. Givetvis tog jag bilder på de justa lirarna. En av dem var särskilt pratglad. Han gillade min keps skarpt - så den gav jag bort. Han ritade ner telefonnumret och tyckte jag skulle ringa honom vid ev. problem. Han kunde ge mig en rundtur i stan om jag det ville också.

- Nu ska vi ut och patrullera lite. Vill du följa med?

- Givetvis! sa jag och slängde upp kameran på axeln.

Polisen sa att det är lugnt på jobbet här. En och annan ficktjuv får man räkna med dock. Snubben sa att han tjänar 1000 kr per månad. Hans unge kollega på 23 ("The baby cop") tjänar bara hälften...

Efter en lugn runda tackade jag för mig.

En snubbe kommer förbi och säger "I have a very big cobra inside". Hehe. Det lät lite suspekt men han visade sig vara ormtjusare till yrket :-)

Ormtjusning

Ormtjusning är en scenkonst där en ormtjusare styr en eller flera ormars rörelser.I det typiska fallet använder ormtjusaren en flöjt, och låter ormen följa flöjtens rörelser.Ormtjusare är vanliga i Indien och andra delar av södra Asien. Det finns belagt från antikens Egypten.Idag för ormtjusning en tynande tillvaro, efter förbud i Indien mot att äga ormar.

/Wikipedia

Anders Thorsell, Negombo, Sri Lanka