söndag 7 februari 2010

To(l)ken rycker ut

Vilken härlig syn det måste ha varit på Suvarnabhumi International den 4:e. JAg klev av flyget och stegade iväg mot ett cybercafe när en desperat man ropar.

- Vi Russkie? Vi Russkie!!!!

- Näe, jag kommer från Sverige.

- Snälla du måste hjälpa mig. Den här thaigubben fattar ingen ryska och jag måste åka hem till Moskva idag.

"Thaigubben" från ground staff gjorde sitt bästa för att förklara att det inte fanns några direktflyg mer idag. Now you tell the Russian so!

Ojojoj. Det gick ganska knaggligt men rubelpoletten trillade ner till slut. Historien slutade med att thaigubben skulle traska iväg med ryssen för att hitta någon som kunde prata lite bättre ryska. Try Aeroflot! ropade jag och rusade vidare.

Har fortfarande skoj åt några mycket speciella saker:

1. Personalen på Hanoi Capital hotel höjde jag till skyarna i ett tidigare inlägg. Jag måste dock dra av 5 pinnar i slutbetyget eftersom de unisont klagade att jag inte hade betalat notan. Efter mycket grävande i kvittohögen hittade jag beviset och fyra pers. stod med "hakorna" i golvet. Oooops!

2. Holger! Holger har dreadlocks. Han är en cool traveller som vet allt. Han läser inte shitty guidebooks som Lonely planet. "Vill man ha reda på saker tar man reda på det själv". Det går tvärtemot min princip. Den säger att lokalbefolkningen alltid vet sämst. Lokalbefolkningen har inte en susning om vad som händer utanför deras gathörn. Men Holger vet bäst. Hans uppdrag i Vietnam var att hitta en fabrik som tillverkar kyrk-klockor. Det är nämligen intressant att höra olika klanger. Allt enligt Holger från Östberlin.

Han var nära att golva mig när jag hoppades på några sköna propagandeparader med pansarvagnar och flaggviftande under kommunistpartiets 80-årsdag. Hehe.

Och vad har nu detta med Thailand att göra? Svar: Inget.

Sitter i Jomtien beach nu och avvaktar resa till Bangkok. En ynka vecka kvar. Panikvarning!

Så ser avrundningen ut: Bangkok 8-13 feb. Kuala Lumpur 13-14 feb. London 14 feb.

Vi ses snart. Känns oerhört främmande med snökaos och tak som rasar in...

/Anders Thorsell