måndag 8 februari 2010

Hej Gestapo och vilken j-vla smäll!Jag skrev ett restips till mintur.se i höstas. Artikeln bästa baren i skyn har lästs av många tusen. Den länkade som huvudnyhet på sajten! En del läsare studsade dock på innehållet där jag prisar Vertigo som den bästa baren i Bangkok.

Axplock kommentarer:

Scirooco i State Tower är bra mycket bättre!!

För den som har bott i Bangkok under längre tid, kan bara säga att Banyan Tree är ingenting att se. För att vara Thailand, alldeles för dyrt. Maten är inget speciellt heller. Scirocco i State tower däremot är att rekommendera. Finns många och goda restauranter längst floden som är kanon. Vem vill betala de priserna för en utsikt?

Som tidigare kommentarer säger, State Tower är att rekommendera framför detta.

Said and done. Jag skulle utforska State tower och Sirocco. På med "finbyxor" och vitskjorta. Stopp direkt. Sir. Du måste lämna ryggsäcken. Suck - men jag har kamerautrustning där. Jag tänkte fota och göra reklam för ert place. No, and sir vi tillåter inga kamerastativ. Suck. Nu fick jag åka upp till 64:e våningen med händerna fulla av kameraobjektiv.

Var 3:e meter stod en glad Gestapoanställd och bugade och hälsade välkommen. Utsikten var mycket imponerande men när jag skulle starta plåtningen blev det livat.

Sir, vi tillåter bara bilder i baren. Ajaj, vilken besvikelse. Ni hade kunnat få gratisreklam av mig - men icke.

Beställde in den dyraste ölen någonsin i Thailand: 73 kr för 33 cl. Det var extremt trångt där uppe i baren. En del ivriga gäster sprang in i andra så att de ännu dyrare drinkarna flödade ut över golvet.

No Sir. No video! En irländare blev "Busted". Jag tog en snabb videosekvens med min systemkamera dock. Men men. Gestapometoder imponerar inte på mig oavsett hur bra utsikten är. Därför säger jag Vertigo grill and moon bar vs Sirocco, state tower: 5-2.
Vertigo avgår med segern!

Idag har jag shoppat loss. Sjukt bra priser på elektroniken. Ett 24-105 objektiv kostar 6800 kr här och 12 600 kr hemma. Får se om jag har råd...

Jag köpte en miniblixt idag, Canons minsta, en 270 ex. Pris i Thai: 950 kr. Pris i SWE, ca 1300-1400 kr. Sedan blev det diverse andra prylar, 16 gig minne, ca 500 kr, objektivväska 35 kr, motljusskydd till 50 mm 1.4, ca 200 kr.

Shoppade även hårt på klädfronten!

Ett besök på Suan Lum night bazaar hör till. Till min stora glädje sålde man Satay Kai, kycklingspett med jordnötssås. Min favvo! Lassade in 10 st. Still hungry! Skickade in 10 till. Drog samtidigt en Chang-öl. Sedan brakade det till! PANG! Stolen gick i bitar - alla fyra benen splittrades i atomer och flög åt alla håll!

Smällen hördes på långt håll. En fransman var först ut i räddningspatrullen. Hur gick det monseiur??? Well, jag klarade ölen, svarade jag lite yrt. Som tur var flög alla stolsben i bitar samtidigt och fallet blev inte så farligt. Jag nuddade nacken i marken men det värsta var chocken och 200 blickar på en Fat cat som simmar omkring på marken med en öl i näven. Haha. Pinsamt men också dråpligt. Den bjuder jag på!

//Anders Thorsell, Bangkok, Thailand.