måndag 11 januari 2010

Stadspuls!!!


Cebu city. Foto: Wikipedia.

Några fina citat:

Receptionisten: Sir - are you military?

Jag: Nej, vadå?

Receptionisten: Du har den stilen och utseendet.

Jag: Thanks. I guess.

Vaktisen på Ogtong Cave resort: Sir, you have Filipino skin, very brown.

Jag: Thanks, I guess. Hope I can avoid skin cancer.

Bantayan hade sina fördelar men det blev rätt sega kvällar förutom karaokepartyt. Nu har jag tagit mig tillbaka till civilisationen igen. Jag skickade ett SMS till taxichaffisen som jag åkte med för ett par dagar sedan. Det är en kanonsnubbe som nu mötte upp enl. ök.

Han tror inte att han är Niki Lauda!!!

Han försöker inte krydda priset (ca 320 kr for 2,5 tim).

Hans Toyota är ny och fin.

När han hämtade mig vid färjeläget i Hagnaya var han dock rätt blek om nosen. Medan han väntade på mig hade han blivit knivhotad av ett fyllo på ett hamburgerhak. Några filipinos hade dock fått stopp på galningen och chaffisen gjorde sedan en polisanmälan. Tur att det gick bra.

Skönt att känna lite stadspuls igen. Jag hittar bra i Cebu city - utan karta. Väldigt lättnavigerat eftersom gatorna är breda och stan ligger mellan ett berg och havet och det sluttar hela vägen. Jag har 15 meter till stans mest centrala plats! MUMS!

Stan är proppad av sk. jeepneys och deras "inkastare" ropar hela tiden ut slutdestinationerna. Annars är det som vanligt: många som säljer apelsiner vid trottoaren, en och annan gitarrsäljare, ständigt fullt ös på megaanläggningar utanför varuhusen. Hög musik tros locka kunder...

På väg in och ut från varuhuset är det genomsökning av väskor. Suck...

Till helgen börjar en av världens bästa festivaler: Sinulog. Stan börjar redan bubbla. Det spelas musik som hör festivalen till och man ser repititioner och förberedelser inför den gigantiska FESTEN.


Läs mer om Sinulog
.


Läs mer om Cebu city
.

Kommande program: 11-13 jan. Cebu city, 13-24 jan. Boracay, 24 jan. Kalibo. 25-29 jan. Seoul.

//Anders Thorsell