måndag 25 januari 2010

Skicka hem pengar

Louella kränger milkshake på Paradiso restaurant. Hon ställer många nyfikna frågor som t.ex. hur mycket pengar jag skickar hem till mina föräldrar varje månad. Eh, nothing I am afraid - de får något som kallas pension.

Louella tjänar runt 1000 kr i månaden inklusive dricks. Hälften av pengarna skickar hon hem till "päronen". Rummet som hon hyr i Boracay kostar 250 kr i månaden. Restaurangen bjuder på lunch och frukost och tillhandahåller arbetskläder i två upplagor. Varje dag efter jobbet tvättar och stryker hon sina kläder. Om hon känner att hon har råd ringer hon sin son i hemstaden Iloilo. Om hon fick välja en plats i världen att besöka skulle hon åka till Dubai - och söka jobb. En liten inblick i vardagen.

Min vardag bestod av ett besök på Immigration. Nu är jag 500 kr fattigare men får stanna i Filippinerna till 5 mars om jag vill :-)

Träffade en amerikan som efter sju års trogen tjänst i Chicago nu äntligen kan ta TVÅ veckors sammanhängande semester. Han suckade djupt när jag berättade om mina NIO veckor.

Nu ska jag hugga en milkshake och svara på flera frågor från Louella och hennes superjusta och glada coworkers.

Kl. 17 blir det koll på solnedgången - som vanligt. Sir - you are here everyday!!!

/Anders Thorsell