söndag 3 januari 2010

Hemma hos kärnfamiljen och oj, vilken Zanussi!Sitter på mitt stammis-cybercafe. Här får jag på köpet en inblick i den thailändska kärnfamiljens hemmaliv eftersom de har vardagsrummet intill. Barnen sitter just nu bredvid mig iförda pyjamas. Som de flesta thais jobbar de vuxna för jämnan. När jag tittar in på morgonen såväl som på kvällen/natten. De är alltid lika glada och serviceinriktade.

Idag har vädret varit lite upp och ner - inte lika opålitligt som Gudrun Schymans deklarationer men det har kommit några chockskurar.

Det var världsklass på badet idag. Massiva vågor som gjorde allt för att fälla Fat Cat © eller åtminstone separera mig från de thailändska badbrallorna. Ibland tumlade jag omkring som en vante i en gigantisk Zanussi. Great fun!

Dagens kommentar 1

- Exquuu me Sir - why is my face black?

- Jo, det beror på att du har riktat kameran mot solen och drabbats av motljus. Jag fick vara fotolärare för några thais...

Dagens kommentar 2

Ryss nr 1 attackeras av en fjäril varvid ryss nr 2 asgarvar och ropar SMERT BOTTERFLAJ! (dödens fjäril, fritt översatt).

Under en av skurarna flydde jag in på Paragon Spa Samui och fick mina fötter "sanerade" - nu är de i mint condition!

Nu blir det mycket resande igen och då får jag förhoppningsvis tillfälle att skriva "riktiga" reserapporter igen!

Coming up next

4 jan: Ko Samui - Phuket - Kuala Lumpur. Övernattning på flygplatshotell.

5 jan. Kuala Lumpur - Manila.

6 jan. Manila - Cebu (om jag lyckas boka om biljetten från 8 till 6 jan.)

See ya!

/Anders Thorsell