lördag 19 december 2009

Panaji & Old GoaHan hade lite av samma galna blick som Irans valfuskande president men det var en ärlig lugn och snäll taxichaffis som jag hyrde över en halvdag.

När det blir stiltje måste det till förändring och byte av plats! Vi åkte till världsarvslistade Old Goa och kollade in kolonialminnen i form av katedraler. Sedan tog vi minibussen vidare till Goas "huvdstad" Panaji.

Där var det märkligt lugnt och tyst. Någon enstaka fråga om jag behövde taxi annars kollade folket bara lite nyfiket på mig. Såg max 5-6 "blekansikten" i dessa städer. Det är väl off the beaten track för medel-Ivan och Ruth från Exeter.

Standarden är mycket högre än väntat. På alla punkter har förväntningrna överträffats utom på en: Nytt hotell - ny säng. Exakt lika stenhård som den förra. Äh - jag hade inte kunnat vara med i Robinson...

Apropå medel-Ivan så måste jag rätta mig ang. fördelningen av turister i Goa. Riktiga siffror är vid ett överslag gällande Calangute att ca 90-95 % är Indier och av övriga dominerar ryssarna och britterna.

Imorgon plockar chaffisen upp mig för färd till Vagator beach. Dagens utflykt på fyra timmar kostade 160 kr.

Idag åt jag den största och vräkigaste middan på denna resa. Prislapp: 60 kr. Det går inte att göra av med pengarna...

Precis som jag skriver detta var det en ryss som vände i dörren här på cybercafet. Han tyckte 6 kr per timme var hutlöst dyrt för surf...

/Anders Thorsell, Goa, Indien