tisdag 15 december 2009

Raggardusch i SharjahHade jag vetat att det var omöjligt hade det aldrig gått. Ungefär så kändes det efter den extrema promenaden till Dubai beach. Där var det bara en handfull turister. Vattnet var förvånansvärt rent.

Noterat 1: Fantastiskt att vakna upp och inse "King - det är ju sommar idag!" Ca 27-28 grader.

Noterat 2: Hade träningsvärk efter gårdagens marathonpromenader. Bra träning!

Noterat 3: På gallerian Deira city center sitter det anslag att det är förbjudet att kyssas.

Ingen krönika är sig lik från mig om jag inte får tracka lite på den svenska skvalpvalutan. Idag försökte jag växla in en överbliven hundring men kassören behandlade sedeln med samma "respekt" som om det vore ett begagnat toapapper :-) Efter lite dividerande fick jag till slut växla...

Stoppade en taxi och sa att jag ville till Sharjah airport. Chaffisen från Pakistan kollade på mig och skakade på huvudet. Du vill åka till Sharjah - nu!!!! Fattar du inte vilken rusningstrafik det är? Jo, jag hade kalkylerat med det och därför ville jag dra innan de flesta slutat jobbet i Dubai. Det gick trots allt ganska bra.

En dum grej ur Dubaichaffisarnas synvinkel är att de är förbjudna att plocka upp passagerare i Sharjah eftersom det är ett annat Emirat. Han fick därför köra med tom bil tillbaka. Men jag dricksade en del så att han såg glad och nöjd ut.

Pris för taxin: 180 kr inkl. dricks.

Eftersom jag checkade ut på morgonen hade jag inte tillgång till dusch. Tog en raggardusch innan incheckningen i Sharjah istället. Stackars den som får sitta bredvid mig inatt. Hehe.

Fakta om Sharjah
Sharjah är ett emirat (en delstat) i Förenade arabemiraten.

Sharjah sträcker ut sig längs ca 16 kilometer av Förenade arabemiratens kust mot Persiska viken och över 80 kilometer in mot land. Ytan är 2 590 km², vilket motsvarar 3,3 procent av Förenade Arabemiratens hela yta, bortsett från öarna. År 2003 uppgick befolkningen till 636 000 invånare. Sharjah har tre enklaver på östkusten mot Omanviken: Kalba, Khor Fakkan och Dibba al-Husn.

Sharjah är det tredje största emiratet i Förenade arabemiraten och är det enda som har kust längs både Persiska viken och Omanviken.

Sharjahs huvudstad ligger vid Persiska viken och har en befolkning om 519 000 invånare (enligt uppskattning i folkräkningen 2003). Det är emiratets administrativa och kommersiella centrum, och har många museer. Staden är också känd för ett stort antal eleganta moskéer. Emiratet är känt för att vara Förenade arabemiratens kulturella centrum.

/Anders Thorsell, Sharjah, Förenade arabemiraten. 091215. Kl. 18.43 lokal tid. Flyget har takeoff 22.20.