torsdag 17 december 2009

My friend & holy cow!Var 10:e meter står de på rad och väser: Hello my friend! Hello my friend - sunbed for you? Hello my friend - how are you today - wanna buy drums/whips/backgammon/massage/cashew nuts/peanuts/marijuana etc etc :-)

I snitt kommer en säljare fram per minut. Hur länge håller det norrländska lugnet?

Ibland blir "säljandet/tiggandet" direkt pinsamt som t.ex. när en liten tjej kommer fram till mitt bord och slår saltomortaler och trummar på en tallrik i plåt.

Konkurrensen är hård om kunderna och påfrestande för de senare. Verkar vara köparens marknad här. Eftersom stränderna är oändliga finns det ytor att sträcka ut på. Sträckte ut gjorde en ko idag, precis vid min plats på Baga beach. "Rosa" ville gärna bli kliad på nosen.

Jag rynkade på näsan när jag testade den licensbryggda Foster's-häxbrygden. Yikes! Något bättre smakar King's men vinnaren i öltestet blir nog Kingfisher - det ledande märket. Den är dock väldigt ljus och påminner om Miller. Funkar iaf.

Funkar gör också maten som är mycket mycket bra! Började lite rookieaktigt med Chicken Tikka Masala så stark att kepsen lyfte - men så god så god!

Typiskt pris för krubb på bättre syltor: 20 kr. En öl på 65 cl kostar ca 13-15 kr.

De som jobbar på restaurangerna är oftast extremt trevliga. De är måna om sina kunder. Har en favvorestaurang på stranden där servitörerna är superjusta. De slår sig gärna ner med kunderna och pratar bort en timme eller två.

Dagens skönaste syn förutom Rosa var katten som vilade på sadeln till en Royal Enfield mc.

Det är 90 procent ryssar här och 10 procent britter förklarade en servitör. Trots det utbrister han: Are you from Sweden?

Ryssen har tagit över Goa. Det går direktflyg hit från Sibirien!

En sak att se upp med är mörkret på stranden och kornas slaggprodukter. Kan bli kladdigt att trampa fel...

What else? Imorgon byter jag hotell till ett som ligger närmare stranden och kostar hälften av föregående. Nytt pris blir 115 kr. Resans ekomoniansvarige applåderar besöket i Goa! Väderansvarige lyfter också på hatten och tackar så mycket för de dryga 30 graderna!

/Anders Thorsell, Calangute, Goa, Indien.