måndag 14 december 2009

Flexibel gentlemanDag 1. Det var skönt att sträcka ut på tåget i första klass och få både benutrymme, frukost och dagstidningar. Hade varit nice att ha en Netbook och surfa lite...
Den pratsamma vagnsvärdinnan ville veta allt om resan och sa att jag var en flexibel
gentleman. Jag kanske var på gott humör eftersom SJ höll tidtabellen på sekunden.

Det gjorde även Norwegian som jag flög med till Dubai. 50-lappen som jag betalade för att sitta vid nödutgången och sträcka på benen kan ha varit världens bästa investering - någonsin. Det såg lite ansträngt ut på sina håll i andra säten. Tips! Boka rad 15 eller 16 när du flyger Boeing 737-800 med Norwegian.

Jag satt bredvid en sovande kvinna från Pakistan.

Pratade med en av piloterna om Norwegians planer på att flyga till Bangkok och New York. Han var impad av min resrutt och "Cheap-Charlie-priset".

Hade planerat att vila på flygplatsen och ta metron till stan på morgonen men tyvärr landade vi på Terminal 2 som är totalt värdelös. Det finns inte några allmänna kommunikationer, turistinfo och knappt några stolar. Tog därför en taxi till Deira och inkvarterade mig på Ibis hotell. Det kostar 600 kr per natt. Samma hotell kostade 860 kr för ett år sedan. Fullt kaos på hotellet när en grupp på ca 100 pers. skulle checka ut - samtidigt!

Rätt seg när jag knoppade in vid 03 lokal tid. Nya tag imorrn!

"Damage"
Sundsvall - Stockholm. Tåg 295 kr.
Stockholm - Dubai: Flyg. 1509 kr.
Ibis Hotell: 600 kr.

/Anders Thorsell
www.andersthorsell.blogspot.com