onsdag 16 december 2009

En wunderbaum i Goa


River princess - chockturistmål i Goa.

Det var king att sitta på rad 1 på sträckan Sharjah - Goa. Ännu en succebokning! En flight på tre timmar gick på ett kick! Pris? Ca 1 375 kr.

Katastrofal ankomsttid dock. Inte idealiskt att komma till ett personligen obesökt resmål kl. 03 på natten.Vid ankomst hade flygplatspersonalen masker och det stod anslag om A H1N1 överallt. Alla passagerare fick fylla i en blankett om man hade haft symptom osv. Sedan skulle en doktor besikta alla passagerare och ta hand om formuläret. Min besiktning gick på ca tre tusendelar av en sekund. All clear!

Tull och pass klarades oxå av snabbt!

Ett problem bara: Jag ville inte hoppa in i en taxi mitt i natten och knacka dörr för att leta boende. Nära utgången fanns ett bås där två tjejer sålde fastpristaxi. De sa att jag kunde vänta utanför deras bås till soluppgång vid 06-tiden. It's a deal!

Fick dock lyssna till deras lockrop ett bra tag: Taxi Sir! Taxi! Taxi Maaam. Taxi!
Vid 04.30 blev det lugnt på Goa international och i det lilla väntrummet. Tjejerna tog en tupplur nedanför disken medan jag fajtades med extremt aggresiv kamikazemygg. Fick ta en rejäl dusch med myggmedel. Luktade wunderbaum efter denna insats...

Vid samma tid ser jag två grabbar komma släpande på en julgran som de skulle dekorera tullkontrollen med. Hahaha. Underbar syn!

Vid 06-tiden drog jag slutligen iväg med ett stenansikte till taxichaffis. Njurbältesvarning den första delen av den skumpiga sträckan.

På webben hade jag hittat ett ställe som verkar juste så chaffisen droppade mig på Santa Monica Resort.

Visst kan det vara en liten chock att se döda råttor på halvmetern och kor och hundar på vägarna men på det stora hela ser det ut ungefär som i Kambodja där jag spenderad en hel del tid.

Min favoritgren, såga och hylla, får nog vänta ett tag till jag har samlat på mig mer intryck.

Idag har jag traskat omkring i Calangute och på stranden.
Tog sedan en marathonpromenad till Candolim beach för att kolla in ett chockturistmål i form av oljetankern River princess. Den gick på grund år 2000 och ingen vill bekosta bärgningen.

Se: http://www.flickr.com/photos/xiol/119786297

http://goa-kranti.blogspot.com/2009/02/ode-to-rive
r-princess-of-goa-by-tony.html


/Anders Thorsell, Calangute, Goa, Indien.