tisdag 27 oktober 2009

Snart dags för semesterDet närmar sig semester! Förberedelserna pågår för fullt - och det går både bra och dåligt. Det jag kan påverka själv går fint. Jag har bokat 16-17 flygbiljetter till fina priser och läser på och planerar för fullt.

Sämre går det med visumansökan till Indien. Jag skickade in min ansökan för en månad sedan och när jag ringde och frågade vad som händer fick jag till svar att de inte börjat med mitt ärende ännu. Det är företaget TTservices som sköter prceduren. De förklarade att jag kommer att få mitt pass i retur typ veckan innan jag åker. Det är verkligen svagt.

Det här med att ha passet på vift drabbas jag av varje år när jag söker visum till olika länder. Ett alternativ kan då vara att söka ett extra pass. Möttes av mycket skepsis och misstänksamma frågor när jag ställde frågan på Polisen i Sundsvall. Ska det verkligen vara nödvändigt med två pass? Ja, det ska det!
Jag fick av en skeptisk kvinna rådet att ange speciella skäl och lämna en ansökan...

Jag har aldrig varit i Indien, det här blir min första resa dit. Med en segdragen byråkrati av det här slaget funderar jag om det verkligen är värt det. Med bara ett pass kan jag nu i praktiken inte lämna landet om jag skulle vilja göra en resa innan den längre trippen.

På bilden kan du se lite av den litteratur jag plöjer igenom just nu. Jag har också växlat till mig en liten startkassa för respektive land. Bra att ha om det inte finns bankomater på flygplatserna!

Håll koll på bloggen i vinter för reserapporter.

Foto: Anders Thorsell, http://www.ffagency.com
--