onsdag 22 juli 2009

Siberian HuskyNågra bilder på lekfulla nio veckor gamla Siberian huskies. Det var inte det lättaste att plåta valpar som springer på tvären med ett väldigt irrationellt rörelsemönster :-)

Ägare: Marie Israelsson och Niklas Andersson.

Fakta om Siberian Husky
Siberian husky är en typisk slädhundras – stark, köldhärdig och uthållig och passar bäst hos friluftsintresserade ägare. Hunden är krävande då det gäller motion och social gemenskap. Eftersom den är framavlad för att kunna dra slädar i relativt högt tempo och över långa sträckor vid världens köldpol kräver hundrasen motion. Hunden är också relativt andra hundraser energisnål, den kräver inte mycket mat och utför ett stort jobb med den mat den får.

Även om hundens användningsområde i huvudsak är draghund fungerar den även som jakthund, utställningshund och ibland även som sällskapshund. Även om det finns exempel på siberian husky inom dressyr och lydnad så är det inte hundens starka sida. En siberian husky är känd för att rymma, jaga och springa. Hunden är framavlad för att tåla extrema temperaturer, hård påfrestning såväl fysiskt som psykiskt.


Källa: Wikipedia.
Foto: Anders Thorsell, www.ffagency.com

--