tisdag 10 februari 2009

Ska vi ta en drink efter läkarundersökningen?Aktuellt saldo: - 1 431 kr. Dagar kvar: 5 . Rutinerat? Nej!

- Ska vi ta en drink efter läkarundersökningen? Den udda och roliga frågan fick mig att tappa fattningen fullständigt. Jag vred mig i skrattplågor i sjukhuset Bumrungrads väntrum. Frågan kom från en Syrier(kanonsnubbe) som nu bor i Dubai men som tidigare spenderat 10 år i Los Angeles.

Det blev ingen drink men väl öl och pizza med resesnack på Pizza hut. Nyttig kost efter en lång dags tester...

Det är många som är nyfikna på Bumrumgrads förebyggande hälsotester. Så här ligger det till: Du köper helt enkelt ett paket med olika tester.

Jag köpte den mest omfattande testen: Comprehensive with stress test.

Se vad som ingår.

Testerna tar 4-5 timmar att göra och är mycket omfattande. Lungröntgen, ultraljud, EKG, och springa på löpande band med sladdar a la kosmonaut Gagarin. :-) och mycket mer! Poängen är att man får expertutlåtande om man ligger i farozonen på något område. Jag tycker det är en bra grej att göra en gång om år i.a.f.

På morgonen satt jag och bytte om till "star trek-kläder" och snackade då med en polis från Oman (!) Han sa att de flesta här idag var från "gulf-regionen". Inte för att det är fel på deras sjukvård men för att tester av det här slaget inte finns, helt enkelt. Samma tanke för mig.

Lämnade kanonsnubbe-syriern och drog på shoppingrally istället! MBK, Pratunam, Pantip plaza, Platinum, hann jag med.

Noterat:

1. Fortfarande high efter gårdagens religiösa upplevelse i Vertigo!

2. Bussen till Bangkok gick via Pattaya. En (vampyr)unge skrek oavbrutet i en timme. Till slut brann det för chaffisen. Han slet i handbromsen på en parkeringsplats så att gruset yrde. Han sprang mot vampyren och fräste typ att "ett ord till och du åker av bussen!". Chaffisen lyckades med en mening få tyst på vampyren, något som föräldrarna misslyckats med i en timme. Hjältechaffis!

3. Sista dagen innan tour al Arab: Tre dagar - tre länder!

/Anders Thorsell, Bangkok, Thailand