fredag 6 februari 2009

Fat cat lackar ur...Lämnade Ko Chang med flaktaxi. Delade bilen med ett juste par från Åkersberga.

- Jaså, Åkersberga, Lustans Lakejers hemvist.

- Haha. Det var imponerande.

Färjan mot fastlandet kastade loss men sedan lyckades "kapten grogg" (se tidigare rapport om Aeroflot) med konststycket att gå på grund. Vi snurrade runt runt runt medan kapten grogg gjorde allt för att komma loss. Båten sveptes in i en svart dieseldimma. Efter fortsatta försök kom vi till slut loss. Jag och Åkersbergarna tog sedan en ny flaktaxi, denna gång mot Trats busstation.

Perfekt, en buss mot Bangkok (deras destination) och Chantaburi (min destination) skulle precis avgå. Dryga timmen senare var jag på plats. Tog en promenad i centrum men det gick inget vidare. Det gick inte att kommunicera med någon alls. På restaurang lyckades jag inte beställa. Bara menyer på Thai och jag insåg att det bara var att traska vidare. Gick på seven-eleven och tog en korv (!) istället. Nu var jag less och ville vidare. Mc-taxi-killen förstod inte vad bus station är så jag ritade en buss på ett papper...

Nu buss, denna gång mot Ban Phe och ön Ko Samet. Chaffisen droppade vig vid motorvägen men mc-taxi fanns på plats. Nu var det sent och brådis. Jag köpte biljett till sista färjan och personalen ropade att jag skulle springa mot piren. Nu hade den (fiske) båten startat motorerna. De ropade att jag skulle klättra upp på taket på den båt som låg närmast kajen, sen hoppa på taket till nästa båt och slutligen till min. Men problemet var att det var flera meters lucka och jag hade full (strids)packning. Helt orimligt! Jag stod på taket, lackade ur och hoppade tillbaaks till kaj.

- Ni kan behålla ert Ko Samet för er själva, muttrade jag och traskade in mot Ban Phe. Där fanns det inte heller mycket mer att göra än att äta korv (!) på seven-eleven...

Less! Vad göra?

Mc-taxi till motorvägen igen. En buss borde väl komma snart... Hmm. Oj, där kommer en taxi. Vad kostar det? Hoppa in du! 500 baht till Jomtien, sa de superjusta chaffisen från Isanregionen. Han hade haft en körning hit och skulle annars ha kört med tom bil till Bangkok så jag fick ett bra pris (ca 110 kr för ca 100 km).

Jomtien eller "Jomtienograd" är ryssarnas Thailand. Menyer och skyltar på ryska och rysktalande överallt. Det känns som att vara på Krim eller i Sochi. Men det funkar fint - och nu är det bara ca 80 km till Bangkok. Jag lär stanna några dagar här. Kanske möter jag Mackan och Camilla i Bangkok men inget är bestämt. Time will tell!

Camilla:

- Det är mycket kallare idag

Fat cat:

Hmm. Camilla det är 27 grader nu kl. 20 på kvällen!

/Anders Thorsell, Jomtienograd