tisdag 3 februari 2009

Bilruteskraparland och vändpunkter

El Alamein.

Stalingrad.

Vändpunkter. Symboler för nederlag.

Taipei. Regn, rusk, kula och geografisk vändpunkt för "Fat cat tour/I love travelling because you know exactly what you're doing-tour".

I Taipei började resan hem till Sverige och här på Ko Chang kan jag sakta acklimatisera mig då jag hör svenska röster överallt.

Det rapporteras om att man börjat sola vid den s.k. solväggen på Storgatan i Sundsvall. Dock har jag inte fått in några rapporter om Tussilago eller takdropp.

Trots allt finns det en handfull dagar kvar som ska utnyttjas innan utvisningen till "bilruteskraparland" :-)

Guangzhohostan har lugnat sig lite och red-eye-reduction-medlet börjar verka. När jag känner mig redo drar jag! Som det ser ut nu den 5:e! Oklart var jag stannar men det blir på väg mot Bangkok. Kanske i Rayong.

Idag hyrde jag mc (scooter) och körde runt ön. Juste att styra en Honda Click för första gången! Den klarade de extrema backarna galant. Jag drog iväg redan kl. 8 och var tillbaka vid 13. Sedan stranden. Dinner med Sundsvallarna sen...

Jag har varit på kostnadsjakt och nedgraderat boendet. Jag "bränner" nog inte mer än ca 300 SEK per dag, vilket är ok även för en man med Kalle-anka-valuta (SEK) i fickan.

Inga spår av Reine idag...

Ko Chang? Fin ö med höga berg (700 m) och mycket regnskog. Inte sönderexploaterat. Den har sin charm! Jag sätter med glädje 4 plus ++++.

Väder: Molnfritt men lite disigt. Plus 28 grader när dessa rader skrevs på stranden kl. 18.07.

Ses!

/Anders Thorsell, Ko Chang, Thailand.

Kontakt, email.