onsdag 28 januari 2009

Språk och avslut Filip- Our minimum rate is 30 minutes 30 peso.

Trots att jag varit på Internetcafet säkert 20 ggr rabblar tjejen mekaniskt samma ramsa varje gång.

Mera språk:
Varje gång man får ett pris, avslutar de med ONLY.

- How much for the room?
- 2100 Peso Sir, ONLY!

Mera språk:
Ordet already används till leda. När jag checkade in på hotellet i Manila var inte rummet klart för inflytt. Jag kom tillbaka först en gång, sedan en gång till och då säger receptionisten: Your room is ALREADY ready Sir!

Mera språk:
Ordet transfer används till leda.
- Can I move to this table?
- Sir you would like to TRANSFER to this table Sir?! Yes Sir you can TRANSFER to this table Sir!

Jag tror jag måste dra vidare nu...

Så här ligger det till: Man kan bara stanna i 21 dagar i Filippinerna utan visum. My time is up. Anlände den 9 januari. Således drar jag till Taiwan imorgon, den 29 januari.

Igår träffade jag fotograf-Chris (se tidigare rapporter) på dagen och på kvällen gick jag ut med Aleera. Idag ska hon gå på uttagning till Pinoy Big Brother. Hehehe. Vi får se om hon kommer med. Tre månader instängd i ett hus lockar inte mig i.a.f. Men hon tror att hon kan få mera filmjobb/uppdrag efter detta.

Tre veckor i Filip har förflutit. Det har varit superkul. "Missar" jag gjort är väl att hänga för mycket i storstäder istället för på stranden. Men det går ju att ändra till nästa gång!

/Anders Thorsell, Manila, Filippinerna