tisdag 20 januari 2009

Puerto Princesa vs Timrå

Jag åkte med en lugn, trevlig och harmonisk taxichaffis till flygplatsen. Taxametern var igång. Priset skulle bli 140 peso (ca 25 kr). Han fick 200 och tummen upp. Good driver! Han såg glad ut. Sedan gick jag och lämnade "anmälan/klagorapport" mot den förre chaffisen. Se tidigare rapport.

Puerto Princesa har fina omgivningar. Dessa ska utforskas imorgon. Själva "staden" påstås ha 160 000 inv. Men 150 000 av dessa måste ha flyttat sedan guideboken trycktes. Puerto Princesa känns som lilla Timrå i Västernorrland. Jag har strukit omkring på "huvudgatan" idag. Den är lik Köpmangatan i Timrå. Puerto Princesas "varuhus" hade liknande utbud som Lidl eller Domus i Timrå.

Palawan är the final frontier i Filippinerna och Timrå kan väl sägas vara en av the final frontiers för socialism. Mycket som förenar. Men jag tror inte de har något hockeylag här:-)

Sjukt trevligt folk jag träffat så här långt. Väldigt nyfikna, pratsamma och trevliga.

Imorgon blir det "island hopping" omkring Honda Bay. Kl. 7 drar vi och kommer hem vid 19-tiden. Vädret idag var stekhett. Ser bra ut med beach. Nu middag på Shakeys!

/Anders Thorsell, Puerto Princesa