fredag 23 januari 2009

En förljugen världJag lever just nu i en förljugen värld. Jag bor i Makati city. Det är en stadsdel i Manila som är Filippinernas svar på Wall street. Glassiga shoppinggallerior a la Singapore och Bangkok. Det här är en annan värld än det "sovjetiska" utbudet i Cebu city eller Puerto Princesa. Men jag är medveten om att stadens själ inte finns i Makati city - men nånstans måste man börja, right?

Vad har hänt sen sist? Jo, jag träffade Frankrikes svar på "Barbie & Ken", David och Nais (reservation för stavning) i Puerto Princesa. Vi åkte samma tur till Honda bay. Väldigt trevliga om än lite naiva. De tyckte att vi skulle gå på puben. Fine with me! Men sedan vid 24-tiden ville de ha en superfin restaurang för att äta middag deras sista kväl i Filip. Vart skulle de hitta en sån i lilla "Timrå/Puerto Princesa". Planerna för nästa dag var att hyra mc som mig och sen på kvällen hitta flyg till Manila. Suck! Om flyget är utbokat kommer ni inte hem till Frankrike! "Det löser sig..." Skön inställning - men men... Jag väntar ett mejl om hur det gick...

Puerto Princesas flygplats suger. Otroligt trångt, otroligt varmt, otroligt lite sittplatser. Men de har i alla fall en lång landningsbana! Apropå såna så sitter jag och skriver dessa rader på Ayala avenue och det har tidigare varit en flygplats. Ayala avenue har tidigare varit landningsbana! Hur coolt är det? men sedan växte Makati city upp. Läs mer på: http://en.wikipedia.org/wiki/Ayala_Avenue

Vad händer nu? Tja? Jag går nog på någon pub här i "lyxområdet" och lyssnar på liveband. Kanske tar jag Hard rock cafe som ligger runt hörnet där jag bor (Tower inn hotel).

Greetings from Makati city, Manila.

/Anders Thorsell