tisdag 16 december 2008

Priserna passar inte oss från "Skvalp-valuta-land"...


Ganska seg vid ankomst till Dubai kl. 6 på morgonen lokal tid. Busschaffisen fräste när jag sa vart jag ville åka. Han släppte sedan av mig ca 4 km för långt bort. Nåja, jag hade tid och tyckte att det skulle bli ett bra sätt att hitta i Deira-området. Till slut kom jag fram till Hotell Ibis Deira men den trevliga "Filipinan" (från Davao) i disken sa att jag inte fick checka in förrän kl. 14. Tog därför en rundvandring modell större. Siktade mot Burj Dubai i fjärran - världens högsta skyskrapa, men efter 4-5 timmar var skrapan fortfarande lika långt bort.

Började istället med sightseeing via taxi. Tog en tripp till världens enda 7-stjärniga hotell Burj Al Arab och sedan till Ski Dubai inomhuskidbacke (!) och Mall of the Emirates. Imponerande? Visst! Men shoppingscenter ser mer eller mindre lika ut överallt och jag trodde jag kunde upptäcka Dubai till fots. Jag hade fel!

Staden har inget egentligt centrum utan man har "kastat" ut ett "Las Vegas-hus" ungefär var 10:e kilometer :-) I de områden jag besökt finns bara en handfull uteserveringar (ingen alkohol) och inga butiker/kiosker att köpa något så simpelt som en vattenflaska. Och priserna passar inte oss från "Skvalp-valuta-land"...

Bild: Burj Dubai.
Se: http://en.wikipedia.org/wiki/Burj_DubaiAnders Thorsell, Dubai, Förenade arabemiraten. 2008-12-16