onsdag 24 december 2008

Merry X-mas from PPHär finns inga språkvårdare eller informatörer. De skulle kunna ha invändningar på meningen: No spitting in or around the pool.
De skulle också kunna tycka till om varför Fat Cat blandar svenska och engelska i sina inlägg :-)
Jag har försökt att hänga på stan på dagarna. Mission failed. Det är för varmt. Dagtid är det poolen som gäller men på eftermiddagen är det ok att traska runt på stan.

Jag har teamat upp med en bra mc-förare (finns inga taxi här) som vet att han får körning varje dag om han kör lugnt. En kanonsnubbe! Han kör och hämtar vid poolen som ligger 5 km bort. Hans Honda Daelim puttrar varje dag med Fat Cat på sadeln.

En annan skylt att studsa till på är Keep Phnom Penh clean. Livet pågår på gatan här och allt skräp kastas rakt ut. Sedan samlar någon upp detta i stinkande ruttnande högar. Slutligen kommer en grabb med en sopvagn som väger 100 ggr hans egen vikt. Men det ligger alltid sopor på vägen. Det finns inga offentliga toaletter så Khmererna går på toa lite överallt. Det i kombination med soporna: Yikes!

På marknaderna har man kött ligande i det fria utan kylning! MUMS! sa magbakterierna. I min "kista" råder nu Sea of tranquility. Det tackar vi för!

Det här är Radio Västernorrland som bryter för viktiga meddelanden (sagt med finsk brytning).

Jacke: Du kommer att gå under om du stannar en vecka i Dubai.

Henrik och Jocke: Jag är avis på er som ska se Ultravox i London. Best band of the 80's.

Kent: Peking låter super! Men det är för kallt där nu. Trevlig resa!

God jul alla!

/Anders Thorsell, Phnom Penh, Kambodja.