torsdag 18 december 2008

Helt rätt dela upp resanDet bästa med Dubai är nog känslan att åka därifrån. Ökensafarit var delvis helt fantastiskt men det inofficella fotoförbudet gör att man inte kan fånga vardagen på bild. Det fanns just inte mer än motorvägar tyckte jag...

Upp och hoppa kl. 4 på morgonen. Flyg mellan Dubai och Doha, Qatar. Iväg med nästa flight - mot Bangkok. Hamnade bredvid en väldig juste lirare från Berlin. Han var hyggligt tilltufsad efter 5 timmar flyg Berlin-Doha och 9 timmar väntan. Vi snackade hela resan och vips var vi i Bangkok. Det tog "bara" sex timmar och jag kände att det här är grejen! Säga vad man vill om Dubai men att dela upp resan till Sydostasien på två etapper - det är helt rätt!

Ankomst kl. 18 lokal tid - taxi till stan - in med prylarna - och promenad till pågående Bangkok beer festival. Som vanligt känner personalen igen mig. En del jobbar varje år på festivalen. Bröt upp vid 22-tiden. Bra seg. Har sovit varannan natt bara så det är väldigt mycket tidszoner och konstiga sovtider nu...Idag (18/12) har jag gjort en del admin-ärenden. Besökte Qatar airways och Filippinska ambassaden.

1. Ville omboka hemresan för att undvika nytt stopp i Dubai. Mission failed. Flyget fullbokat andra dagar. Ska istället kolla lite nya länder typ Bahrain och Qatar.

2. Fick besked om hur jag söker visum till Filippinerna. Det kan jag göra i Phnom Penh.På kvällen gick jag till varuhuset Zen där man firade varuhusets 18 år. Det var massor av uppträdanden. Julkörer, dans, modevisning, konserter mm. Utrustade mig med ett pressleg och gick runt och plåtade hela kalaset. Jädrigt kul. Sedan hade de utlottning bland "pressen" och jag vann en middag värd 500 SEK uppe i en nyöppnad restaurang. Man tackar!Klockan är 0.46 och det är dags att traska mot hotellet. Den 19/12 flyger jag till Phnom Penh. Vi ses!

Juste väder förstås. Inte allt för varmt. Kl. 19 var det +26 grader. Helt okej!

Over and out från ett julpyntat Bangkok.

/Anders Thorsell