söndag 6 juli 2008

Har du köpt något i Qatar?


Qatar airways är ett 5-stjärnigt flygbolag.

Det var en väldigt seg "match" - en match mot sökmotorer, biljettportaler, semesterlistor och ekonomi men till slut... Där satt den! 1-0 i krysset i 7:e övertidsminuten. Jag har bokat resa.

Eftersom jag vill "pricka in" minst ett nytt land varje år föll nu valet på ett besök i Förenade arabemiraten. Dubais skrytbyggen är ett måste. Jag ska givetvis kolla bygget av Burj Dubai, världens högsta byggnad. Jag flyger först Stockholm-Dubai och fortsätter sedan med Quatar Airways till Bangkok. Därefter väntar 6-7 veckor i Sydostasien. Kambodja, Filippinerna. Möjligen Guam eller Taiwan också...

Qatar airways är ett av världens få femstjärninga bolag. De har dessutom tilltalande priser. Som en bonus kan man själv välja platser i planet. Passar perfekt för mig som vill ha benutryme. Dagen efter internetbokningen blev jag uppringd av ICA-banken.

- Hej. Det har skett en mystisk transaktion på ditt konto. Har du köpt något i... vad står det... Qatar?
- Japp. Jag har bokat flyg!
- Jaha, men vad bra, då är allt i sin ordning. Trevlig resa.

Piggt och vaket av banken får jag säga.

Nu åker jag inte förrän till hösten/vintern men planeringen fortsätter.
På hemvägen kommer jag att stanna i Qatar också. Fler länder i samlingen. :-)