fredag 29 februari 2008

Hellre två månader i Sydostasien än en helg i London


Klas Grinell är idéhistoriker och före detta reseledare. I en artikel i DN menar han att det är ett problem att folk har föreställningen att världen ska vara billig. Det vanligaste klagomålet när folk har varit nånstans är att det var för dyrt tycker Grimell.

- Men varför ska det vara billigt för oss? Det bygger ju bara på att vi vill att det ska fortsätta att vara ojämlikt, att vi vill fortsätta att vara privilegierade, säger Klas Grinell.

Tänkvärda ord men detta gäller ju inte bara oss i Sverige - det är likadant världen över. Folk vill ju inte resa till Sverige eftersom de skräms av de höga priserna.

Varför svenskarna flytt Grekland, Spanien och Cypern på senare år till fördel Thailand är till stor del beroende på prisläget. Skulle Thailand vara dubbelt så dyrt som Sverige skulle landet mer eller minde upphöra som turistland. Personligen söker jag mig till billiga länder eftersom det finns begränsingar i den personliga ekonomin och eftersom resan dit kostar en del. Hellre två månader i Sydostasien än en helg i London alltså.

--
Anders Thorsell
Skype, Internet phone: anders-thorsell
Web:
http://www.ffagency.com
http://www.mythailand.se
http://www.andersthorsell.blogspot.com