lördag 26 januari 2008

The terminal


Du har väl sett den utmärkta filmen The terminal med Tom Hanks i huvudrollen. Hanks spelar en öteuropeisk medborgare som strandar på New Yorks flygplats. I filmen utspelas en scen där flygplatspersonal spelar kort om passagerares bagage. Jag är rädd för att det är just detta som pågår just nu i Kiev, Ukraina... Häng med!

Jo, så här var det: I Bangkok var jag ute och luftade min nya kamera, EOS 40D. En mycket angenäm bekantskap! Jag shoppade, shoppade och shoppade mer. Min 55-liters ryggsäck var absolut sprängfull. Den vägde nu totalt 25 kilo mot ca 10 kilo under resans gång, vilket innebär att jag handlat omkring 15 kilo kläder i Bangkok! Priserna är helt fantastiska!

Sista dagen ägnades åt tandläkarbesök (170 kr), foto med nya kameran och mera shopping. Kl. 03.30 den 24 januari åkte jag iväg med taxi till Suvarnabhumi airport, kl. 06.00 var vi i luften på väg mot Ukraina. Kabinpersonalen var väldigt trevlig och det bidrog till att resan med Aerosvit, Ukrainian airlines blev väldigt bra. De släckte ljuset och passagerarna stängde fönsterluckorna så att det var väldigt behagligt för de som ville sova. Lyckades faktiskt slumra till i 2-3 timmar. Stort!

I Kiev väntade 0 grader och snålblåst. Tiden var knapp för att hinna med flyget till Stockholm. Jag fick tränga mig rätt duktigt och vråla DEVOCHKA! till en flygplatsanställd kvinna för att komma fram i folkmassan. Det var på marginalen så det kändes jättebra när jag tog plats i 737:an mot Sverige. Men på Arlanda gapade bagagebandet tomt. Vi var ett 20-tal resenärer som blev utan bagage... Det ska f-ö-r-h-o-p-p-n-i-n-g-s-v-i-s komma under lärdagen om nu inte flygplatspersonalen (som tidigare utsatt mitt bagageför angrepp och stöldförsök, inte spelat kort om mina tillhörigheter. De har nu haft två dagar på sig att öppna mitt enkla lås. Jaja. Det visar sig väl senare idag vad/om jag får någon packning :-)

/Anders Thorsell