torsdag 17 januari 2008

Studiebesök på Tiger breweries


Onsdagen den 16 var jag jag på studiebesök på Tiger breweries i Singapore. Det var en rundtur och multimediashow om bryggeriets historia. Bryggeriet producerar enligt mig den bästa ölen i regionen. Rundturen var ok men inte mycket mer. Lite halvsegt faktiskt. Höjdpunkten var den otroligt trevliga guiden som skulle lära oss att hälla upp Tiger beer på "rätt" sätt. Enligt honom ska glaset vinklas i 45 grader.

Min tyska "taktik" att med full kraft spola ölen och låta skummer sjunka hade han aldrig sett. Han tyckte det var totalt fel men skrattade gott och tackade hjärtligt för "lektionen". Han blev alldeles stum när jag berättade att det ska ta 7 minuter att hälla upp en öl enligt tysk "standard"!

/Anders Thorsell


Mer om Tiger beer:
http://www.tigerbeer.com/