lördag 5 januari 2008

Halvtaffligt utbud a la DDR

öStadens Cebus pulsåder finns downtown vid Colongatan och uptown runt Fuente Osmeña Circle. Där "bor" också gatubarnen/tiggarna och "Rolexkopieförsäljarna". Som jag skrivit tidigare tycker jag det är okej att ga bort vatten, frukt, pennor osv. men inte kontanter. Det är också en säkerhetsfråga. Fladdrar du upp med plånboken ena dagen kan du glömma att du får vara ifred nästa dag. Då vet tiggargängen också var du förvarar pengarna. Idag omringades jag av fyra stycken ptroligt envisa barfota, avgas-kolsvarta barn som inte förstod ett NEJ. De hängde i princip i armarna och enda sättet att bli av med dem innan jag blev av med mina prylar var att smacka på en flatnäve på två av de mest envisa. SMACK!
Nu släppte dom greppet och en av dom t.om. skrattade över min taffliga försvarskonst...

Downtown vid basarerna/affärerna pumpar man musik för fullt. Största affärerna har största högtalarna. Bra sätt locka kunder?

Annars är det massor av folk som säljer apelsiner här. 80 öre kostar en apelsin. En big och co kostar 16 kr.

Antal uteserveringar i Cebu city: 0.
Det finns inte en ENDA. Soprent. Nada, Nichevo, Nichts. Det finns inga parker eller "rekreationsområden" i centrum. Det är gator med jeepneys och några gallerior med halvtaffligt utbud a la DDR. (Hehe, nu var jag elak).
Saknar 7 eleven i Thailand och MATEN. Just det: Det finns knappt en enda restaurang heller. Det finns McDonald's, KFC, Starbucks och Filippinska kopior. Alla serverar Spaghetti!

Dagens skylt: No blowing of horn - holy mass is going on.

Jag kommer att flyga till Caticlan/Boracay imorgon mitt på dagen.

Stannar 4-8 dagar.

/Anders Thorsell, Cebu city, Filippinerna. 2008-01-05.