onsdag 16 januari 2008

Bubblan som sprack

Nu i Singapore men här kommer rapport från Filippinerna:

Atomryssen (se tidigare rapporter) är en helt underbar kille med en superskön attityd.
Ibland strular dock saker till sig. Efter en mycket blöt afton i Boracay (inte bara mitt fel) lyckades han tappa mobilen. Någon hittar mobilen och ringer numret till Atomryssens fru. Hon pratar inte engelska och vet inte att maken är utomlands. När Atomryssen ringer hem senare undrar frugan vad som hänt?
- Jo, du förstår, jag åkte utomlands en repa och är nu i Filippinerna.
Frugan blev enligt uppgift och av uppenbara orsaker mycket sur, så Atomryssen var "tvungen" att bjuda med frugan till Nya Zeeland. Då blev allt lugnt igen, skrattade han.
Han vill dock inte resa med sin lyxfru eftersom hon vill bo på dyra dyra hotell medan Atomryssen kan bo spartanskt. Han reser med en daypack, 2 par shorts och 3 t-shirts. Pengarna ligger i ryggsäcken. Bankomatkort är inte ryssarnas grej...

En gång lämnade han och polaren hela reskassan på stranden i Kuba. När de kom tillbaka var pengarna borta! Farsan fick föra över pengar...

Atomryssen klagade att:
- I hate Air France!
- Why?
Jo, när man flyger med dom blir dom skitsura om man vill röka. Jag satte en cigg i munnen och flygvärdinnan blev skitsur. Sen fick jag ingen mer vodka och jag fick kliva av i Paris. Farsan fick föra över pengar...

Hans fru arbetar inte utan hon "sitter på cafe eller på skönhetssalong och spenderar MINA pengar".

Sista kvällen var jag "tvungen" att gå hem tidigt men jag kommer aldrig att glömma Atomryssen och hans fantastiska historier. Både tragiska som när han stred i Tjetjenien eller de smått overkliga resor han genomfört med pengabuntarna och den minimala packningen.

Det sista (?) jag hör innan jag drar hem är (med rysk brytning)
- Amigo! One more Rum & Coke!

/Anders Thorsell