lördag 12 januari 2008

Atomryssen och högsta betygI mellandagarna hörde man svenska röster ganska ofta på ön. Nu under den ryska julen har ryssarna tagit över helt. Jag hörde vrålande, skrålandet och skålandet från en skogsdunge. DADNA! (Botten upp). De vinglar hellre runt med en öl eller spritflaska i handen än slår sig ner på uteserveringarna.

Jag tog en obligatorisk vända till Hey Jude för att kolla in solnedgången igår kväll. Hamnade bredvid ett stort sällskap från Sverige och lyssnade suckande på hur de jämförde funktioner på sina mobiltelefoner: Bluetooth, megapixel, 3G. Suck. Och sen blev det snack om golfbanor och medlemsavgifter. Jaja.

Jag traskade i falla fall vidare till El Paris resort för att prata med fransmannen som äger stället och hans pratglada personal. Bredvid mig sitter en kopia av kultlegenden Kent Melodie Mc Löfgren. Var inte så sugen att prata mobiltelefoner med honom men det visar sig att han kommer från Volgaregionen i Ryssland och arbetar som kärnkraftsingenjör hemma. Han åker runt och inspekterar kärnkraftverk helt enkelt. Det är inte "säsong" för detta nu som han uttrycker det, utan hans chef kommer ringa honom när det är dags att komma hem igen. Det kan ta 3-4 mån.

Denne 28-åring reser utomlands ung. 4 mån. om år. Sydamerika, Sydostasien, Afrika, ja, you name it!

Gott så.

Det är bara ett problem: Han vill resa ensam och har inte berättat för sin fru att han rest utomlands. Till henne säger han att han är i Ryssland. Ryssen kan inte vara i solen för då finns "risken" att han kan bli "solbränd". Och tanken på att gå hemma i Ryssland och "skrota" lockar inte...

"Atomryssen" har talat.

Regnguden med men nu kl. 12.39 tycks det sluta regna. Tack!

Slutbetyg till Boracay: *****
Finaste stranden, kanonbra uteliv, otroligt trevliga människor som alla pratar engelska, lätt att träffa folk. Högsta betyg!

Den törstige amerikanen är kvar fortfarande. Han jobbar förresten för FBI.

Mina "polare" just nu:
Atomryssen
En doktor från Manila
Den törstige amerikanen

/Anders Thorsell, Boracay, Filippinerna, 2008-01-12.