torsdag 13 december 2007

Risk för halkaSkoj att studera "inruktionerna" till charterfolket på plats. Vet inte om det var i Vings eller i Fritidsresors pärm jag hittade varningen om att duschdraperi saknas i vissa badrum. Detta kan föranleda att vatten rinner ut på golvet i duschen och det finns risk för halka. :-)

Övrigt
Området är relativt nytt som resmål, vilket kan medföra viss språkförbistring och en servicenivå som är lägre än på mer etablerade turistorter. Ta med eget solskydd och myggmedel, som är svårt att få tag i på plats. Bakteriefloran i Kambodja är annorlunda än den vi är vana vid. Du kan därför om du har otur, drabbas av magbesvär av snabbt övergående karaktär.


Jag gick till centrum av Sihanoukville 1,5 km bort idag. Jag hade med mig en t-shirt i reserv som jag bytte till innan jag gick in till barberaren. Där fick de mobilisera allt de hade i svalkande utrustning. Vatten, aircon, fläktar m.m. Hjälpte dock föga. Hettan är oerhörd. Priset på klippningen (2 USD) var det inte.

Hyrde en skraltig mc och puttrade runt lite men det var som att sitta på asfalt så jag lessnade rätt snart och drog till stranden.

/Anders Thorsell, Sihanoukville, Kambodja. 2007-12-13.