söndag 2 december 2007

OD in Hong Kong och pengarna hamnar i Macau

Det ha gått tre år sedan mitt förra riktiga besök i Macau. Sedan dess har stadens kasninon blivit fler och lyxigare. Och det byggs för fullt hela tiden! Kinas ekonomi blomstrar och det är väl ingen vågad gissning att många kineser kommer hit och sätter sprätt på sina YEN. Juvelerare finns det också gott om här i kinas Las Vegas. Om Macau motsvarar Las Vegas kan man samtidigt säga att Hong Kong liknar New York och London - fast säkert med 3 ggr så mycket folk per kvadratmeter :-)

Jag blev less på hysterin och stressen i Hong Kong (inget ont om kineser men det kan bli en överdos med miljoner i klunga) så efter lite andra obligatoriska saker som att åka Star Ferry till Hong Kong island, stack jag tillbaka till Macau. Tog båten på nytt. Resan tar c 75 min. och kostar ca 140 kr.

En tanke med Hong Kong var att fortsätta till Filippinerna till ett bra pris. Allt tyder på att lugnet råder i Filippinerna igen men vem vet hur länge till nästa tyfon eller kupp? Känns som landet får stå på tillväxt/väntelista ännu ett år. Suck.

Jag får väl utforska några nya platser i Thailand istället. Vi får se...
Den 4 december flyger jag till Bangkok. Den 5 fyller den högt älskade kungen 80 år - då är jag på plats i folkhavet.

Vi ses!

/Anders Thorsell, Macau, Kina. 2007-12-02.