söndag 23 december 2007

Lunkans flin och världens största marknadGlömde berätta att jag besökte marknaden i Phnom Penh och där köpte jag några hypersnygga klockor och en kultig Kambodjansk landslagströja. Med tröjan på visste lyckan inga gränser bland lokalbefokningen (Vaddå publikfrieri). Kambodjanerna jublade eller skrattade och gjorde tummen upp! Tummen upp gjorde också fd. Giffaren Fredric Lundqvist efter att ha vunnit King's cup här i Thailand med svenska landslaget för fyra år sedan.
En bild på svenska landslaget med den flinande linslusen "Lunkan" längst fram finns för beskådan på Rajamangala National Stadium. Den nu pågående upplagan av turneringen är den 38:e i ordningen och deltar gör som sagt Thailand, Irak, Nordkorea och Uzbekistan.

Du kan läsa mer om gårdagens matcher på:
http://www.bangkokpost.com/Sports/23Dec2007_sport008.php

I morse var jag på Chatuchak weekend market - kungen av marknader.
Det är världens största marknad! Har aldrig aldrig sett bättre och billigare shopping än här. Men jag kan inte handla för mycket - än. Idag blev det endast "rekande" och två t-shirts i den tryckande hettan. Jag kommer tillbaka till Chatuchak innan hemresa.

Mer om Chatuchak:
http://www.resbort.com/Fakta/bang-markn.htm

Det ser ut som det blir People Power party som tar hem valet i Thailand.

Pubarna har alcohol ban även ikväll. Kl. 24 brakar det loss när törstiga turister lär storma in :-)

Alkoholförbudet gäller till midnatt mot måndagen, i syfte att hindra att kandidater försöker ragga röster med sprit.

Det blir lugnt för min del. Ska nog reka efter (billigare) boende. Just nu bor jag på Baiyoke suite i en svit (54 kvadrat) som är större än min lägenhet hemma. Jag betalar 340 kr och det helt okej. Det var poolen som lockade. Jobbigt nog så spelar de "hissmusiksversioner av" Jingle bells och white Christmas hela tiden vid poolen. Gästerna på hotellet är uppskattningsvis 90% ryssar - och de firar inte jul 24 eller 25 december. Jag bor i Pratunam och det är jobbigt att gå hit på de otroligt trånga gatorna. I Pratunam är det marknad och givetvis använder man gatan som marknadsplats. Ryssen (som är galen i shopping) ses ofta i Pratunam. Själv gillar jag National Stadium och Siam square bättre. Dit kan man åka skytrain.

God jul på er allihop!
Jag kommer vara online på Skype under julafton om ni vill ringa. Mitt user-id är: anders-thorsell

Till sist hittade jag en skojig text i en annan blogg:

"Kommer fram och stiger ut med darrande ben, jag är i Hua Hin... vad är det första man hör? Jo någon jävel från gnällbältet som gnatar med sin tant... eeee... går 20 meter och har då hört en skåning och två smålänningar... fruktansvärd upplevelse.
...
Svensken messade och ringde hela kvällen och undrade om jag hade hittat något ställe som sålde alkohol... jag sa väl ja typ 10 gånger... för jag satt där och sippade bärs. Sista gången han ringde så lät det ungefär så här.

Svensken: Ööö har du hittat något ställe som säljer?
Jag: Jaaaaaa har ju sagt det 10 gånger redan.
Svensken: Okej jag är i djungeln nu och det är ingen bar här.
Jag: Nähä... det menar du inte."

/Anders Thorsell. Bangkok, Thailand. 2007-12-23.