måndag 10 december 2007

EvenemangsstressDetta aer ett gammalt inlaegg som kom fel i tid...

7/12-07 - Thailand (Bangkok)

Jag åkte ut till BITEC (Bangkok International Trade and Exhibition Centre) i förorten. Kom precis lagom till invigningen av Thailand Photo Fair. Jisses. Det här var helt rätt evenenmang för fotofanatiker. Alla större märken fanns representerade. Och sen var det shower hela tiden. Dans och musik, all kretsandes kring kameror förstås. Givetvis hade man fotomodeller i montrarna för att dra folk (och för att man skulle kunna testa kamerorna). Efter 5-6 timmar började man bli rätt mör så det var dags att åka in till city igen med buss och skytrain.

På kvällen väntade en stor och mycket påkostade modevisning på Bangkoks största varuhus. Räknade till 8 TV-kameror och ett 50-tal paparazzis i hopen. Däribland Fat Cat förstås. Utanför varuhuset pågår Bangkok Beer Festival. Och idag börjar Bangkok Jazz Festival (håller till på samma område!) Nils Landgren ska lira imorrn.Dags för lite Hard facts igen:
- Antal toaletter på Bangkoks flygplats: 1682 st. !

- Marinchefen har sagt att man nu ska köpa ryska u-båtar.

- Nederbörd hittills: 0 mm

Ibland hamnar man i samspråk med de mest fantastiska människor. Igår träffade jag t.ex. en holländsk gubbe som kom till Thailand första gången 1973 (!) Han var National Geographics representant här i många år. Senare satte sig tre badmintonspelare från Burma vid samma bord som mig. Den ena snubben hade varit burmesisk mästare, men numera är han tränare. De är i Thailand för de sydostasiatiska mästerskapen som precis har börjat uppe i Khorat!

Imorrn drar jag vidare. Troligen till Kambodja. Det fina prisläget där kan göra min plånbok gott. Det är inge billiga städer jag besökt de första 9-10 dagarna...

Nu kl. 20.22 är det 29 grader plus - och då ska du veta att detta är cool season/vinter!

/Fat Cat, Bangkok, Thailand, 2007-12-07.