fredag 14 december 2007

Entering holiday mode


Har inte så mycket att rapportera från badorten Sihanoukville. Idag åkte jag mc-taxi till Otres beach. Hängde på stranden med nåra Aussies från Melbourne.

Jag är i holiday mode nu så jag tar mig friheten att norpa en text från sajten Sihanoukville.se om Otres beach:

"Den mest oexploaterade stranden och enligt många därför den bästa stranden. Allt är lugnt här och man märker att de som kommer till denna stranden gör det just för att koppla av, läsa en bok eller ta en siesta i en hammock. Det är väldigt få försäljare, tiggare och andra människor. Om du går till slutet av stranden kan du fortfarande få vara helt för dig själv. Det finns flera riktigt bra restauranger, och du kan äta allt från khmer och thaimat till mexikanskt, tyskt och svenskt. Vill man bo här så finns det väldigt fina bungalows att hyra.

Värt att tänka på är att stranden ligger en bit ifrån stan så det kan vara en god idé att hyra en motobike för att ta sig in till stan. Elektricitet finns inte på denna stranden så på kvällen drivs lampor och dylikt av en generator".

Väldigt rent och klart vatten, avslappnad stämning. Det kom nåra kids då och då och frågade efter tomburkar och en och annan fruktförsäljare. Annars frid och fröjd - på gränsen till för lugnt.

Idag - 17 dagar efter takeoff kom den första nederbörden. Det regnade i trekvart och då hade solen redan gått ner. +32 grader på dagen.

Ser att jag avancerat till "medlemmar i fokus" på mintur.se.

L8r!

//Anders Thorsell, Sihanoukville, Kambodja. 2007-12-14.